Vi Skogen

Om våra granar

Vi har många olika typer av plastgranar – en för varje smak. På respektive plastgrans produktsida kan ni läsa mer specifikt om varje gran. Nedan beskrivs de olika konstruktionstyperna, vilka barr som finns samt lite tips inför ditt köp av plastgran.

Konstruktion

Grenarna sitter fast på olika sätt på de olika granarna. De största och tätaste granarna använder generellt sett konstruktionen med de lösa grenarna.

FASTSATTA GRENAR
Detta är den vanligaste konstruktionen av plastgranar. Grenarna är permanent fastsatta och viks ner när man monterar granen. Grenvinkeln kan justeras efter tycke och smak eftersom det inte finns något stopp för grenarna.

FASTSATTA GRENAR MED GÅNGJÄRN
Grenarna är permanent fastsatta vid stammen med gångjärn och fälls ned när man monterar granen. (T.ex. Paris och Helsingfors)

LÖSA GRENAR
Grupper av lösa grenar hakas fast i stammen vid montering av granen. Konstruktionen används för mycket täta och fylliga granar så de ska kunna formas jämt. (T.ex. Kungsgranen och Prag)

Barrtyper och form på grentoppen

Våra plastgranar har ofta en kombination av flera typer av barr och former på grentopparna för att det ska se så naturligt ut som möjligt.

Skötsel

  • Vissa granar och tillbehör ska endast användas inomhus men många går lika bra att använda utomhus. Kontrollera användningsområdet för granen innan du beställer.
  • Förvara er plastgran på ett torrt ställe för att den ska hålla så länge som möjligt.

Tips

  • De allra flesta rum har en takhöjd på ca 240 cm. Se till att din gran får plats där den ska stå!
  • Om du ska ha en stjärna i toppen så glöm inte ge lite extra plats för denna.
  • Spara kartongen för att kunna använda granen år efter år.